Tunstall 65 år - en framgångsrik historia och en ljus framtid

mar 22, 2022

I mars är det 65 år sedan Tunstall grundades i den lilla byn Askern i norra England. Den 20 mars 1957 etablerade Norman Tunstall och Jack Byers en liten TV-verkstad nära staden Doncaster. Företaget var först ut med att använda teknik för att vidarebefordra samtal om hjälp till en lokal vårdgivare eller tillsynsgivare i hemmet. Tunstall fortsatte att utveckla sin teknologi och företaget har under åren lanserat banbrytande lösningar som har lagt grunden för dagens system för vård och omsorg hemma eller på särskilt boende.

Tunstall i Norden

I början av 2000-talet startade Tunstall sin verksamhet i Norden som en del av företagets internationaliseringsstrategi. Tunstall är kända för sin innovativa välfärdsteknologi som hjälper människor att leva ett fritt och självständigt liv trots ålder eller kronisk sjukdom. Lösningar som Digitala larmkedjan, Digital Tillsyn och Digitala lås är exempel på hur Tunstall stöder Sveriges kommuner att effektivisera vård och omsorg.

Prediktiv teknik är framtiden

Tunstall utvecklar välfärdsteknik som förändrar och förbättrar vård och omsorg. Vi älskar det som tekniken möjliggör och förstår behoven bakom. För oss är teknik och innovation verktygen för ett hälsosamt och mer självständigt liv för människor i behov av vård och omsorg.

”Prediktiv teknik innebär att försöka förutse framtida händelser, som sannolikheten att en äldre person som bor hemma kan komma att falla eller hjälpa till att upptäcka tidiga tecken på demens. Om vårdgivaren får information om ett förändrat beteende kan de erbjuda bättre stöd till personen i ett tidigare skede. Vi kommer att se mer av lösningar som stöds av AI och Digital Tillsyn”, säger Johan Lenander, vd för Tunstall Sverige. Värdet av de tjänster som utvecklas har aldrig varit större och kommer att öka. Resan för Tunstall har varit fantastisk och fortsätter.

Digital Tillsyn

Tillsyn genom kamera samt monitorering 24h om dygnet via vår trygghetcentral

Läs mer

Kunder berättar

Läs om hur våra kunder använder vår teknologi, mjukvara och tjänster för att leverera högklassig vård och omsorg

Läs mer

Kontakt

Kontakta oss för mer information om våra tjänster

Läs mer