Kontinuerlig uppföljning succéfaktor
Att skapa en positiv kundupplevelse handlar inte bara om att lösa problem när de uppstår – det kräver också kontinuerlig uppföljning. På Tunstall arbetar vi därför med kundresan i två delar:
1. Löpande utvärdering efter avslutade ärenden
När ett ärende stängs i supporten får kunden möjlighet att ge återkoppling och utvärdera vårt arbete. Det hjälper oss att förstå om vi löst problemet på ett effektivt sätt och om kunden är nöjd med bemötandet.
2. Årlig kundundersökning
För att få en övergripande bild av kundnöjdheten genomför vi en årlig kundundersökning (CNPs) där kunderna betygsätter oss på en skala från ett till tio. Detta ger oss värdefull information om hur vi kan förbättra våra tjänster ytterligare.
Supportorganisation i ständig utveckling
För att säkerställa att kunderna får snabb och rätt hjälp är vår support organiserad i tre nivåer: Första linjen som tar emot inkommande ärenden och säkerställer att rätt kompetens hanterar ärendet. Andra linjen som är mer specialiserad support vilken djupdyker i problem och arbetar med långsiktiga lösningar tillsammans med Incident & Problem Manager. Slutligen har vi specialister som arbetar med mer komplexa utmaningar, integrationer och utveckling av våra lösningar. Strukturen gör att vi kan erbjuda effektiv hjälp, snabbare svarstider och säkerställa att våra kunder får den support de behöver, när de behöver den. I år har supporten skapat effektivare arbetsprocesser, en tydlig ärendehantering och en systematisk, avancerad systemövervakning - allt med kunden i fokus.
Innovationsforum tillsammans med kund
I takt med att tekniken utvecklas blir innovation en allt viktigare del av välfärdstekniken. Många kommuner har begränsade resurser och letar efter smarta lösningar för att kunna erbjuda trygghet och omsorg för brukare och samtidigt minska belastningen på personalen. Vi har därför etablerat ett innovationsforum där vi regelbundet tillsammans med kund utvärderar ny teknik och optimerar våra processer.
– Vi ser att bland annat sensorer och AI-baserad teknik kan spela en avgörande roll i att avlasta personal och bidrar till god vård, säger Johan.
Effektiviserad omsorg med hjälp av digital tillsyn och smarta sensorer
Digital tillsyn och smarta sensorer är exempel på teknik vilken bidrar till en mer resurseffektiv vård. Genom att vi erbjuder ett helt ekosystem av lösningar skapas en tryggare och mer effektiv omsorg. Det innebär många fördelar, bland annat minskad nattlig oro. Digital tillsyn vilket utförs av Tunstalls Trygghetscentral via en kamera hos brukaren, gör att vi kan monitorera brukare utan att störa deras nattsömn. Ökad rörlighet med hjälp av GPS-klocka gör att äldre kan röra sig fritt utanför sitt hem men kan snabbt påkalla hjälp vid behov.
Serviceingenjörer i hela Sverige
Teknik kan inte bara implementeras, den måste också underhållas då den utvecklas över tid. Våra serviceingenjörer som finns i hela landet har en nyckelroll i det arbetet. De säkerställer att våra lösningar fungerar optimalt och de kan även snabbt agera om ett problem uppstår.
– Vi kan övervaka funktioner och upptäcka eventuella problem innan de påverkar verksamheten. Helt enkelt en proaktiv service som ger stort värde för våra kunder, säger Johan.
Skalbarhet – en avgörande faktor
En av de största utmaningarna inom vård- och omsorg är att varje individ har olika behov. Därför är skalbarhet en avgörande faktor när det gäller tekniska lösningar. Skalbarhet handlar också om att kunna växa med verksamheten. En kommun som implementerar digital tillsyn i en liten skala ska kunna utöka systemet när behovet ökar. Med rätt teknik kan vi inte bara förbättra vårdkvaliteten, utan också ge vård- och omsorgspersonalen bättre arbetsförhållanden och brukarna en större frihet och ökad trygghet i vardagen avslutar Johan nöjt.
Våra system är designade för att vara flexibla. Om en person flyttar in eller ut ur ett boende måste vi kunna anpassa tekniken för att möta de nya behoven.
Johan Bälgwik, Key Account Manager