Home4Life

H22 City Expo

Upplev teknik som möjliggör ett mer självständigt liv i hemmet


Besök visningslägenheten Home4Life

jun 8, 2022

Tunstall har tillsammans med vård- och omsorgsförvaltningen i Helsingborg, Pingday och Helsingborgshem skapat en interaktiv upplevelse för besökare under H22 City Expo. Vi kallar det Home4Life.

Under livet ändras både behov och förutsättningar för att kunna bo kvar i det egna hemmet. Med hjälp av teknik och innovation kan vi leva ett tryggare och mer självständigt liv i vårt eget hem och minska behovet av vård- och omsorgsinsatser. Det är även ett viktigt stöd för de som arbetar inom vård och omsorg, så att varma händer kan vara där de behövs som bäst!

Mellan den 8 juni - 1 juli är du välkommen hem till David, Nadia och Joe för att uppleva hur det fungerar på riktigt. Tre fiktiva personer med tre olika livsöden och behov av trygghetsskapande lösningar i hemmet. Gå runt i lägenheten och bli guidad genom att lyssna på en soundwalk där personerna själva berättar om deras vardag och hur de med hjälp av de olika lösningarna kan fortsätta leva ett tryggare och mer självständigt liv. Home4Life är en del av H22 City Expo.

Några exempel på Tunstalls lösningar i lägenheten är digitala dörrlås som öppnas med hjälp av en app i hemvårdspersonalens telefoner samt trygghetstelefon och GPS-klocka kopplade till vår trygghetscentral med bemanning dygnet runt.

Lägenheten är öppen 8 juni - 1 juli

Måndag – Fredag  9.00 – 15.45

Adress: Grönkullagatan 15B, Helsingborg

Boka ditt besök

Boka