Tunstall Nordic förvärvar e-hälsoföretaget EWII Telecare i Danmark

Pressmeddelande



Ökad närvaro i Danmark och stärkning av erbjudande inom hälsosegment

sep 5, 2018

Förvärvet av EWII Telecare ökar Tunstalls närvaro i Danmark och stärker företagets erbjudande inom hälsosegmentet i Norden. EWII kompletterar det befintliga erbjudandet inriktat på särskilt eller eget boende, med produkter och tjänster som ökar livskvaliteten hos kroniskt sjuka genom e-hälsa, det vill säga uppkopplad vård och omsorg i hemmiljö.

- Tunstalls uppdrag är att ge människor i behov av vård och omsorg ökad livskvalitet genom smart välfärdsteknologi. Lösningar som bidrar till ökad självständighet och trygghet för individen, men som även kan medföra stora besparingar för samhället. Med förvärvet av EWII Telecare stärker vi vårt erbjudande inom hälsosegmentet, säger Kristoffer Axelsson, vd för Tunstall Nordic.

EWII Telecare utvecklar användarvänliga hälso- och sjukvårdsprodukter och telemedicinska lösningar till olika patientgrupper som möjliggör att de inte behöver uppsöka vård utanför hemmet. Företaget har över tio års erfarenhet av att hjälpa sjukhus och kommuner att tillhandahålla vård och rehabilitering via telemedicin.

Tunstall har varit en föregångare i användningen av smart välfärdsteknologi för att möjliggöra särskilt och eget boende de senaste sextio åren, och på så sätt bidragit till att utveckla e-hälsoindustri såsom den ser ut i dag. Tunstall Danmark A/S är marknadsledare bland kommuner och regioner i hemlandet och förvärvet av EWII Telecare stärker dess position på marknaden ytterligare. Nu planerar man för den första nationella satsningen på telemedicin i Danmark.

Mads Wojtynka, internationell försäljningschef på EWII Telecare, ska leda de tolv medarbetarna som chef för Tunstalls hälsoerbjudande i Norden.

- Tunstall har lång erfarenhet av lösningar för hälso- och sjukvård och siktar på att investera och växa ännu mer, både i Danmark och även i en mer nordisk och global kontext. Speciellt med lösningar för eget boende, vilket är EWII Telecares kärnverksamhet, på det sättet är förvärvet en perfekt matchning. Det finns stor potential i sektorn, säger Mads Wojtynka.

EWII Telecare har tolv anställda och företaget var före förvärvet ett dotterbolag till energigruppen EWII. EWII Telecare och samtlliga anställda kommer att ingå i Tunstall Nordic från och med den 1 september 2018.

För mer information vänligen kontakta:
Kristoffer Axelsson, vd, Tunstall Nordic,
Mejl: kristoffer.axelsson@tunstallnordic.com, mobil: +46 76 767 84 91

Mads Wojtynka, chef, Tunstalls hälsoerbjudande i Norden,
Mejl: mads.wojtynka@tunstallnordic.com, mobil: +45  25406637

Om Tunstall Nordic
Tunstall Nordic är en del av Tunstall Healthcare Group. Företaget, med huvudkontor i Malmö, har verksamheter i Sverige, Danmark och Finland, och samarbetspartners i Norge och på Island. Tunstall Healthcare Group är ett världsledande företag inom trygghetsteknik och systemlösningar som underlättar och förbättrar vård och omsorg för äldre, funktionshindrade och kroniskt sjuka. Företaget grundades 1957 i Storbritannien och utvecklar, tillverkar och levererar i dag lösningar till över 30 länder över hela världen. Tunstall Healthcare Group sysselsätter mer än 1 800 personer och tillhandahåller dagligen produkter och tjänster till mer än 3 miljoner användare.

Digital Tillsyn

Tillsyn genom kamera samt monitorering 24h om dygnet via vår trygghetcentral

Läs mer

Kunder berättar

Läs om hur våra kunder använder vår teknologi, mjukvara och tjänster för att leverera högklassig vård och omsorg

Läs mer

Kontakt

Kontakta oss för mer information om våra tjänster

Läs mer