Ett visningsrum för smarta hjälpmedel har byggts upp i Landskrona. Här kan man se Tunstalls lösningar i hemmiljö. 


”Smart” lägenhet visar upp framtidens hjälpmedel

mar 3, 2019

Ett visningsrum för smarta hjälpmedel har byggts upp i Landskrona. Här kan man se Tunstalls lösningar i hemmiljö. 

Samhällets digitalisering innebär inte bara unga som lever en stor del av sina liv på nätet. Det är också nya, smarta hjälpmedel för äldre. Nu har en lägenhet på Koppargården i Landskrona blivit visningsrum för sådan teknik, som kan ge äldre större självständighet och mindre personalbehov i omsorgen. Tunstall är en av leverantörerna i lägenheten. 

REDAN NU används en av lägenheterna i huset på ett nytt sätt. I ett samarbete mellan omsorgsförvaltningen, Landskronahem och Landskrona energi har den blivit en visningslägenhet för modern, ofta uppkopplad teknik som kan underlätta vardagen för äldre.

Några exempel på produkterna från de tio företag som nu finns representerade på Koppargården till exempel ett system med olika sensorer som talar om vad som är på eller inte. Nyckelfrittlås. En display vid dörren talar om ifall man glömt kaffebryggaren på till exempel, eller om dörren är låst. Digital tillsyn i sovrummet. Och blir man osäker när man är ute och handlar så finns en liten dosa i en nyckelring som visar samma sak.

Läs nyheten på SVT Nyheter 

Visa

Digital Tillsyn

Tillsyn genom kamera samt monitorering 24h om dygnet via vår trygghetcentral

Läs mer

Kunder berättar

Läs om hur våra kunder använder vår teknologi, mjukvara och tjänster för att leverera högklassig vård och omsorg

Läs mer

Kontakt

Kontakta oss för mer information om våra tjänster

Läs mer