Pressmeddelande: Trygghetslarm fungerar bättre

okt 14, 2020

Efter en uppdatering till ny larmplattform den 7-8 oktober fick Tunstall onormalt höga volymer larm till sin Trygghetscentral. Konsekvensen blev en kraftig påverkan på larmhanteringen för operatörerna på Trygghetscentralen i Örebro med långa svars- och utringningstider till kommunerna. För enskilda individer beroende av sitt trygghetslarm har situationen inneburit långa väntetider.

Situationen hanteras genom en dubblering av antalet resurser. VD för Tunstall Sverige, Johan Lenander bedömer att insatta åtgärder i form av resursförstärkning kommer visa önskad effekt och att svars- och utringningstider är normala innan veckans slut.

”Jag beklagar rådande situation och förstår den inverkan detta har för människor i behov av vård och omsorg. Vi gör allt vi kan för att normalisera läget”, säger Johan Lenander.

Vill du ha mer information om nyheten?
Presskontakt