Den 21 oktober webbsändes Tunstall Connected – mötesplatsen för alla som arbetar inom vård och omsorg. Under dagen fick tittarna ta del av berättelser från kommuner och presentationer från externa föreläsare med stora kunskaper inom välfärdsteknik. Fantastiska kollegor i branschen uppmärksammades för sitt arbete, och för andra året i rad delade vi ut vårt eget Tunstall Award.



Tunstall Award 2020 - Grattis Karlstad kommun!

okt 27, 2020

Nominerade till Tunstall Award var Järfälla, Karlstad och Sigtuna. De har alla gemensamt att de arbetar målmedvetet med välfärdsteknik för att skapa bättre förutsättningar för personer i behov av vård och omsorg.

I Järfälla kommun arbetar man med att implementera videokommunikation inom boendestöd. Sigtuna kommun använder sig av välfärdsteknik för att möjliggöra en bättre äldreomsorg, framför allt med hjälp av digital tillsyn.

Årets Tunstall Award gick till Karlstad kommun, med motiveringen:

Med människors behov av trygghet, delaktighet och självständighet i fokus har Karlstad kommun med stor målmedvetenhet skapat en välfärd i framkant.

Genom att öka tillgängligheten på välfärdsteknik för medborgare har resurser inom vård och omsorg frigjorts så att varma händer får vara där de behövs bäst – hos våra äldre och kroniskt sjuka.

Vi på Tunstall säger stort grattis till en fantastisk kommun i framkant!

Bakgrund till Tunstall Award

Tunstall grundades 1957 av Norman Tunstall och Jack Byers när de uppfann banbrytande kommunikationslösningar för vård och omsorgssektorn. Norman Tunstall ägnade sitt liv åt att utveckla ny innovativ teknik som underlättar vardagen för både personal och brukare.
Därför delar Tunstall Sverige från och med nu varje år ut ett pris för de eller den som gjort mest skillnad inom vård och omsorgssektorn och de gör det i Normans namn.

Kriterierna för att vinna är: Passionerat, Personligt och Professionellt


Vi har jobbat målmedvetet under ganska många år, vi är väldigt stolta över att vi lyckats jobba framåt i organisationen och få en hel del saker på plats. Så vi känner oss väldigt stolta och väldigt glada.

Ann-Sophie Gustafsson, Utvecklingsledare Karlstad kommun



Det här uppmuntrar till att jobba ännu mer mot det innovativa utvecklingshållet, som vi också försöker sprida genom att vi pratar och samverkar med många andra – kommuner, leverantörer, regioner, myndigheter, SKR osv.

Karin Frejsjö, upphandlingsledare Karlstad kommun



Idag är det vi som står här, men vi har fler fina medarbetare som har en lika stor del i det här priset som oss, så det kommer bli extra roligt att berätta det här för dem som jobbar med detta i vardagen.

Helena Holmstrand Enhetschef Larm- och service Karlstad kommun