Trygghetsskapande teknik skapar effektivare arbetsflöde och ger personalen mer tid med brukarna

jan 26, 2022

Det ska vara tryggt att bo på ett särskilt boende, och samtidigt ska omgivningen kännas hemtrevlig och ombonad. Med trygghetsskapande teknik tillsammans med nya arbetsmetoder skapas bättre förutsättningar inte enbart för brukaren, men även för personal och verksamheten för att kunna ge en tryggare och säkrare omsorg. När vi pratar om trygghetsskapande teknik, menar vi teknik som uppmärksammar brukarens behov av stöd och hjälp. Det kan till exempel vara att brukaren aktivt påkallar personalens uppmärksamhet, automatiska avvikelser såsom fall, förebyggande åtgärder eller tillsyn på distans.

Trygghetsskapande teknik bidrar till att öka livskvaliteten, tryggheten och integriteten för brukaren och samtidigt ge personalen mer tid till praktiskt omvårdnadsarbete och mänskliga möten.

Säkerheten i ett trygghetssystem är grunden för att skapa trygghet för brukarna. Tunstalls produkter är utvecklade för att ge högsta möjliga säkerhet. Säkra frekvenser för överföring mellan tillbehör och trygghetstelefon, automatisk övervakning av batterikapacitet, inbyggda testlarmfunktioner och hög produktkvalitet är några egenskaper som gör att Tunstalls produkter och tillbehör skapar trygghet.

Med Tunstalls trygghetslösning för särskilt boende kan de boende snabbt och enkelt påkalla hjälp. Genom att trycka på en larmknapp kan personal larmas och de kan sedan enkelt svara på larmet. Det är även möjligt att ge individuellt anpassade personlarm och positioneringsstavar, vilket gör att brukarna kan röra sig fritt mellan avdelningarna utan att säkerheten försämras. Samtidigt förenklas personalens arbete eftersom inga nycklar för upplåsning behövs. Lösningen ger personalen mer kvalitetstid att tillbringa med brukarna som i sin tur får en större ägandekänsla för sitt boende, med möjlighet till privatliv och självbestämmande. 

Med skräddarsydda lösningar som är individanpassade och flexibla kan brukarens behov tillgodoses utan att göra intrång i dess privatliv. Till exempel kan olika sensorer och tillbehör kopplas till system, såsom röksensor, sänglarm, trampmatta, dörrlarm eller rörelsesensor. Mer information om våra olika tillbehör finns på vår webshop. Vi vet också att vårdbehovet för brukaren kan förändras med tiden, därför är Tunstalls lösningar skalbara och kan anpassas efter behov.

Effektivare arbete med hjälp av planeringssystem

TES är ett integrerat system för optimal schemaplanering och insatsregistrering som ger optimalt stöd i vårdpersonalens arbete. TES är lösningen för en tryggare, enklare och säkrare vårdleverans med moduler för administration och hantering av larm, planering och uppföljning, tids- och arbetsregistrering, samt digitala tjänster som digitala lås och digital tillsyn via kamera.

Kontakta oss för mer information om våra lösningar för särskilt boende.
Kontakta oss