Tunstall stärker sin trygghetsverksamhet ytterligare genom att förvärva hela aktiekapitalet i Oy Verifi AB i Finland. Förvärvet är en del av företagets tillväxtstrategi där Tunstall vill stödja digitaliseringen inom vård och omsorg och därmed kunna hjälpa äldre personer som vill bo kvar hemma med proaktiv och prediktiv teknologi.Tunstall förvärvar Trygghetscentral i Finland

maj 18, 2022

Tunstall Nordic AB är en del av Tunstall Healthcare Group och levererar tekniska lösningar för att öka effektiviteten och tryggheten inom vård och omsorg. Hösten 2021 utökade Tunstall sitt tjänsteutbud i Finland genom att lansera en Trygghetscentral som ger äldre personer en trygg vardag hemma. Nu utökar Tunstall sina trygghetstjänster ytterligare genom att förvärva Oy Verifi Ab (Verifi). Verifi är en larmcentral i Vasa som tar emot trygghetslarm från personer i behov av vård och omsorg både i Finland och i Sverige.

Informationen om det nya förvärvet i Finland kommer strax efter Tunstalls förvärv av Secuvita 2021 och BeWo i mars 2022. Förvärven är en del av en bredare internationell tillväxtstrategi som ska lösa och stödja de utmaningar som finns inom vård och omsorg genom bättre digitala och proaktiva teknologilösningar.

Expansion som en del av Tunstalls långsiktiga tillväxtstrategi

Tunstalls förvärv i Finland är en del av en bredare internationell tillväxtstrategi där syftet är att utöka företagets utbud av digitala trygghetstjänster. Visionen är att komplettera behovet av reaktiva trygghetstjänster med nya mer proaktiva och prediktiva lösningar för att lösa samhällets framtida demografiska utmaning.

Kristoffer Axelsson, VD för Tunstall Nordic och Chief Commercial Officer på Tunstall Healthcare, kommenterar förvärvet: "Jag är mycket glad över att kunna meddela att vi nu förvärvar Verifi. Detta kommer att göra det möjligt för oss att stärka vår närvaro i Finland och bättre kunna stödja våra kunder. Teamet på Verifi har byggt ett starkt företag, med värderingar som stödjer våra. Sammanslagningen av Tunstall och Verifi kommer att möjliggöra en förbättrad vård och omsorg så att varma händer kan vara där de behövs som mest.”

"Användningen av digitala tjänster inom vård och omsorg har vuxit markant under de senaste åren, inte bara i Sverige utan också globalt.  Teknikens fördelar är många och kan skapa betydande fördelar i vårdleveransen. De som använder Tunstalls trygghetstjänster minskar sina samtal till akutvården markant (33 %) och bor självständigt nästan nio månader längre i genomsnitt än de som saknar tjänsten.” förklarar Axelsson.

Förvärvet ger möjlighet att tillhandahålla tvåspråkiga trygghetstjänster i Finland och Sverige

Cirka 700 000 personer i Sverige beräknas ha anknytning till Finland. Många av dessa är äldre personer över 80 år och i behov av trygghetstjänster som exempelvis trygghetstelefon. Med förvärvet i Finland kan Tunstall förbättra de tjänster som erbjuds till personer bosatta i Sverige med finska som modersmål.  

”Ju äldre vi blir desto viktigare är det att få tjänster på det egna modersmålet. Vi på Tunstall har sett behovet av att utveckla språktjänster ytterligare. Vi är stolta över att ha tagit detta koncept vidare.” säger Johan Lenander, VD för Tunstall i Sverige.

Mer information:  

Johan Lenander
VD Tunstall Sverige
+46 70 78 04 81 8

Kristoffer Axelsson
VD Tunstall Nordic
+46 76 76 78 49 1

Trygghetscentral

Vår trygghetscentral erbjuder tillsyn dygnet runt - årets alla dagar. Trygghetscentralen tar emot samtal från 160 kommuner och har totalt 84 000 anslutningar.

Läs mer

Nyhetsbrev

Missa inte det senaste från Tunstall, registera dig här och få våra nyhetsbrev.

Läs mer

Om Tunstall

Vi erbjuder ett brett utbud av vård- och omsorgslösningar som är anpassade att ge människor i behov av vård och omsorg bättre livskvalitet

Läs mer