På Tunstall Connected den 7 december delades priset Tunstall Award ut till en vårdgivare som gör skillnad inom vård och omsorg. Tunstall Connected är ett webbsänt evenemang för dig som arbetar inom vård och omsorg med fokus på trygghetsskapande teknik.Vinnaren av Tunstall Award 2022 är Uppsala kommun!

dec 7, 2022

2022 bjöd på många vårdgivare som skapat värde inom vård och omsorg genom fokus på trygghetsskapande teknik. Nominerade till Tunstall Award i år var Järfälla, Kramfors och Uppsala. De har alla arbetat målmedvetet för att skapa värde och bättre förutsättningar för personer i behov av vård och omsorg.

Årets pris gick till Uppsala Kommun som ständigt strävar efter att digitalisera och utveckla välfärdsteknologin för att skapa värde för både kommuninvånare och medarbetare. Kommunens senaste projekt visar tydligt på en modig och flexibel vård- och omsorgsverksamhet med människan i fokus.

För att säkerställa att den egna trygghetsjouren möter framtidens behov, valde kommunen att helt utgå ifrån behovet i stället för utbudet, vilket resulterade i en skräddarsydd lösning för larmhantering inom hemtjänsten.

Tack vare utbruten larmkedja med koppling till Tunstalls Trygghetscentral i Örebro, har Uppsala Kommun moderniserat verktygen för sina operatörer, ökat sin egen produktivitet och säkerhet samt får större kontroll över kostnaderna för systemet. Allt samtidigt som de enkelt och bekvämt kan avropa stöd från Tunstalls Trygghetscentral vid behov.

Maria Jennische, Objektledare IT, Uppsala kommun var med via länk för att ta emot priset som delades ut av Johan Lenander och Karolina Bellabouno.

Grattis Uppsala!

Bakgrund till Tunstall Award

Tunstall grundades 1957 av Norman Tunstall och Jack Byers när de uppfann banbrytande kommunikationslösningar för vård och omsorgssektorn. Norman Tunstall ägnade sitt liv åt att utveckla ny innovativ teknik som underlättar vardagen för både personal och brukare. Tunstall Sverige delar därför sedan 2019 varje år ut ett pris till för de eller den som gjort mest skillnad inom vård och omsorgssektorn och de gör det i Normans namn.

Kriterierna för att vinna är: Passionerat, Personligt och Professionellt


Uppsala kommun inför utbruten larmkedja via Tunstalls trygghetscentral

Läs mer

Digital Tillsyn

Tillsyn genom kamera samt monitorering 24h om dygnet via vår trygghetcentral

Läs mer

Kunder berättar

Läs om hur våra kunder använder vår teknologi, mjukvara och tjänster för att leverera högklassig vård och omsorg

Läs mer

Kontakt

Kontakta oss för mer information om våra tjänster

Läs mer