Ny funktion i Lifeline Digital trygghetstelefon –  innovation säkerställer kontinuerlig uppkoppling 

Tunstall introducerar en banbrytande ny funktion för Lifeline Digital trygghetstelefon: Dual SIM som använder eUICC-teknik. En innovation som säkerställer kontinuerlig uppkoppling mot larmcentraler, vilket kraftigt minskar risken för avbrott och ökar tryggheten för användaren. 

 Dual SIM för Lifeline Digital trygghetstelefon

mar 19, 2024

I en värld där tekniken ständigt utvecklas har Tunstall tagit ett stort kliv framåt för att förbättra anslutningssäkerheten inom trygghetstelefoni. Tunstall Lifeline Digital med Dual SIM säkerställer en kontinuerlig och pålitlig uppkoppling mot larmcentraler – en kritisk aspekt för att öka tryggheten för brukare som lever självständigt hemma. 

“Kommunikationen är det absolut viktigaste. Det spelar ingen roll hur avancerad tjänsten är om inte larmet kan sändas när det behövs. Med Tunstall Dual SIM har vi tagit ett stort kliv framåt för att eliminera den risken," säger Gustaf Heverius, BID Manager på Tunstall. 

Genom att automatiskt växla till ett reserv-SIM vid driftstörningar minskas risken för uppkopplingsavbrott avsevärt. Detta innebär inte bara minskad oro för brukare och anhöriga, utan även potentiella kostnadsbesparingar för kommuner genom minskat behov av extrainsatser och krisberedskap.

"Vi hade en idé om att hitta en teknologi som hjälper oss lösa de specifika utmaningarna inom vår bransch, där konstant uppkoppling är avgörande. Tillsammans med Telenor har vi inte bara hittat en lösning på dessa problem utan också skapat en ny branschstandard inom välfärdsteknologin" säger Linus Persson, Product Manager IoT på Tunstall. 

Paulo Vergos, Chief Sales & Solution Officer för Norden på Telenor Connexion får avsluta: "Att arbeta med Tunstall, ett företag i framkanten av innovation, är en ära. Vår expertis inom IoT är avgörande för att utveckla avancerad välfärdsteknologi. Genom vårt samarbete har vi kunnat höja säkerhetsnivån för Lifeline Digital."

Tunstall Dual SIM är idag tillgänglig för Lifeline Digital på den europeiska marknaden.  

Kontakta Linus Persson om du har frågor om Dual SIM.
linus.persson@tunstall.com

Trygghetstelefon | Tunstall Lifeline Digital

Nyhet! Tunstall Lifeline Digital är en användarvänlig och skalbar trygghetstelefon som erbjuder användaren en säker, trygg och framtidssäkrad lösning.

Läs mer

Digital Tillsyn

Tillsyn genom kamera samt monitorering 24h om dygnet via vår trygghetcentral

Läs mer

Kontakt

Kontakta oss för mer information om våra tjänster

Läs mer