Under Almedalsveckan i år kommer Tunstall, i samarbete med Offentliga Affärer, vara på plats för att tillsammans med experter från både offentlig och privat sektor diskutera årets kanske viktigaste fråga, hur vi kan möjliggöra framtidens äldreomsorg med hjälp av välfärdsteknik.



Tunstall i Almedalen - Så kan välfärdsteknik möjliggöra framtidens äldreomsorg

jul 2, 2022

På Tunstall sätter vi människan i centrum. Hela företaget bottnar i ett ärligt engagemang att hjälpa individer som befinner sig i en utsatt situation. Genom innovativ välfärdsteknologi utvecklar vi tekniska lösningar och system för vård och omsorg.

 Den demografiska utvecklingens utmaningar gör sig allt mer kännbar. Vi lever allt längre och färre behöver ta hand om allt fler. I takt med att vi blir äldre, ändras behov och förutsättningar för att kunna bo kvar i det egna hemmet. Teknik och innovation behöver användas mer prediktivt och proaktivt för att vi ska kunna leva i ett samhälle där vi kan åldras med trygghet i vårt eget hem och kunna fördröja eller minska behovet av vård- och omsorgsinsatser. På så sätt kan vi i god tid upptäcka risker för exempelvis fallolyckor, ensamhet eller undernäring. Välfärdsteknik är ett område som ger stor nytta, inte bara för brukare och patienter, utan även för vårdpersonal och samhället i stort.

 För att uppmärksamma denna viktiga fråga, diskutera trender och lösningar har Tunstall bjudit in till ett seminarium med medverkan av experter från både offentlig och privat sektor. Utifrån konkret exempel diskuterar vi hur omsorg fungerar idag samt vilka möjligheter den prediktiva tekniken kan ha och vad som krävs av oss för att detta ska hända.

Medverkande:

Johan Lenander, VD, Tunstall
Mia Hernell-Blomqvist, Utvecklingsledare, Hammarö kommun
Johan Mullern-Aspegren, Emerging Tech Innovation, Capgemini
Daniel Forslund, Utvecklingsansvarig för digitalisering, forskning, innovation och Life Science, Vårdföretagarna
Bo Höglander, Moderator, Offentliga Affärer
Peter Kjäll, Näringspolitisk expert, TechSverige

Dag och tid:

6 juli kl. 14.00-14.45 

Plats: 

Offentliga Affärers tält, Strandvägen, Tomt H520

Webbsändning:

https://almedalsveckanplay.info/64801


Bild_Vad är Almedalen_Foto Region GotlandMalin Ericsson.jpg

Foto: Region Gotland/Malin Ericsson

Fakta om Almedalsveckan

Almedalsveckan har i över 50 år genomförs årligen i Visby på Gotland. Det är en demokratisk mötesplats som besöks av såväl politiker som offentlig, privat och ideel sektor. Här finns möjlighet att diskuterar viktiga samhällsfrågor och bidra till en utveckling av samhället.

 

Se programmet för årets Almedalsvecka här 


Digital Tillsyn

Tillsyn genom kamera samt monitorering 24h om dygnet via vår trygghetcentral

Läs mer

Trygghetscentral

Vår Trygghetscentral erbjuder tillsyn dygnet runt - årets alla dagar. Trygghetscentralen tar emot samtal från 160 kommuner och har totalt 84 000 anslutningar.

Läs mer