Tunstall sparar resurser för hemtjänsten – äldre kan sova ostört på natten

maj 10, 2021

Resurser inom vård och omsorg behöver användas på rätt sätt och välfärdsteknologi är därför ett viktigt stöd för personalen. Den ökade användningen av digital tillsyn är ett bra exempel på hur resurser sparas i Sveriges kommuner utan att minska tryggheten för de äldre och kroniskt sjuka. Varma händer kan få vara där de behövs som bäst.

Användning av digital tillsyn genom trygghetskamera ökar i Sveriges kommuner. Tunstalls Trygghetscentral gör över 15 000 digitala tillsynsbesök i månaden.

Kamera i hemmet? Så går ett digitalt tillsynsbesök till

En kamera, ungefär lika stor som en mobil möjliggör tillsyn på distans. Syftet är att minska mängden fysiska tillsynsbesök och lösningen ersätter långa resor för att göra tillsyn på plats. Den digitala tillsynen är en c:a 20 sekunder lång tillsyn där Tunstalls Trygghetscentral tittar till den äldre för att se att allting är som det ska. Tillsynen utförs enligt individanpassat schema. Om behov uppstår larmar Tunstalls Trygghetscentral kommunens hemtjänst som sedan utför ett fysiskt besök hos den äldre. Detta innebär att kommunen sparar tid och resurser i form av exempelvis ett minskat resande.

Nu kan vi enkelt titta till brukaren på överenskommen tid, utifrån individuella behov på avstånd via en skärm och undvika att störa.” säger Lena Bjuhr Erngren, Kvalitetschef & Verksamhetschef för äldreomsorg i Sigtuna Kommun

Läs om hur Sigtuna kommun utvecklat sin verksamhet med hjälp av digital tillsyn.

Digital Tillsyn

Tillsyn genom kamera samt monitorering 24h om dygnet via vår trygghetcentral

Läs mer

Kunder berättar

Läs om hur våra kunder använder vår teknologi, mjukvara och tjänster för att leverera högklassig vård och omsorg

Läs mer

Kontakt

Kontakta oss för mer information om våra tjänster

Läs mer